Rynkor

Många människor upplever problem med rynkbildning, man känner sig inte bekväm med de rynkor och veck som huden utvecklar. Men idag finns det hjälp att få.

Det finns flera skäl till att vi får rynkor och veck. En vanlig orsak är att huden blir slappare och mindre elastisk i takt med att vi åldras, eftersom både fettet som fyller ut huden och kroppens produktion av kollagen minskar. Men rynkor uppstår inte bara på grund av åldrande, utan också på vår mimik och hur vi använder våra ansiktsmuskler. Bara några exempel på andra rynkor än åldersrynkor är arg- och bekymmersrynkor, rynkor i pannan, skrattrynkor och rynkor runt munnen hos rökare.

Man kan aldrig hindra uppkomst av rynkor – men idag finns flera behandlingar som hjälper oss att minska eller till och med helt ta bort dem. Vilken typ av behandling du kan behöva beror på vilken typ av rynkor du vill bearbeta och var de sitter. Idag kan vi till och med bearbeta fina rynkor som sitter intill ögonen.

Eftersom rynkor uppstår av olika orsaker, sitter på olika ställen, ser olika ut och har olika djup – så fungerar också olika behandlingar olika bra. Ibland behöver man fylla ut, andra gånger är det bättre att slipa, vissa kan behöva ett lyft, medan många mår bäst av att bara ge kroppens egen hudproduktion en vitaliserande kick och nya fräscha förutsättningar.

Några exempel på behandlingar mot rynkor är olika former av ljusbehandlingar [länk], peelingar [länk] och behandling med mikronålar [länk]. Vilken eller vilka som passar dig bäst beror på hur dina problem ser ut och vilka resultat du vill uppnå. Ibland är som sagt en kombination av behandlingar det som ger bäst resultat. Här kan du läsa mer om några vägar att gå för dig som vill behandla rynkor:

Vilken eller vilka behandlingar som passar dig bäst kommer vi fram till gemensamt. På Estetiskt Hudläkarcentrum börjar vi alltid med en konsultation, innan vi lägger upp en behandlingsplan. Under konsultationen går vi igenom dina önskemål, behov och förutsättningar. Ibland blir det både besök hos läkare, sköterska och hudterapeut.

Att utifrån förutsättningarna säkerställa mest effektiva och bästa behandling är en av flera viktiga anledningar att alltid vända sig till legitimerade och väl auktoriserade behandlare. Här arbetar hudterapeuter och läkare sida vid sida, vilket gör kontakten mellan oss mycket enkel och effektiv.