PRP för hårstimulering och hudföryngring

PRP-metoden en helt naturlig metod

Platelet rich plasma – PRP- även kallad Dracula eller Vampyr behandling, innehåller tillväxtfaktorer och bioaktiva enzymer vilka stimulerar vävnaden i huden samt stimulerar hårväxt.

Behandlingen som på engelska heter PCT (personalized cell therapy) använder trombocytrik plasma (PRP) för att stimulera läkning och regenerering av vävnad på ett rent biologiskt sätt.

Den utgör därför ett helt och hållet naturligt alternativ till konventionella skönhetsmedicinska åtgärder.

Med PRP-behandlingen går det att preparera kroppseget blod och ta ut trombocyter och tillväxtfaktorer i ökad koncentration. Dessa interagerar sedan med motsvarande receptorer på målceller, ­exempelvis fibroblaster, stamceller och epidermala celler, och utlöser processer som leder till bland andra hyperplasi, kollagensyntes, syntes av hylauronsyra och matrixbildning.

På så sätt är det möjligt att med tiden reparera skador som uppstått genom stress eller miljöfaktorer på ett naturligt sätt. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen. Särskilt tillväxtfaktorernas som stimulerar vävnadsregeneration i behandlingsområdet, har studerats intensivt och påvisats de senaste åren.

Hur går det till?

En liten mängd blod tas från en ven. Den delen av blodet som innehåller cellbevarande komponenter separeras sedan från det övriga blodet i en centrifug och tappas av med ett speciellt system.

De aktiva ämnena i blodet kan nu användas i behandlingsområdet. Där börjar de tillförda trombocyterna utsöndra tillväxtfaktorer som främjar tillväxten/förnyelsen.

PRP för hudförbättring

Åldrande och anlag är bidragande faktorer, men stress och miljöpåverkan belastar också din hud. Trots att våra kroppar arbetar hårt för att motverka exempelvis skador från förhöjd exponering för solens strålar med reparationsmekanismer, blir den långsiktiga belastningen märkbar.

Dessutom avtar vår naturliga produktion av kollagen och hyaluronsyra i kroppen när vi åldras. Kollagen som är det vanligaste proteinet i människokroppen spelar en särskilt viktig roll för hudens struktur. Vår hud utgörs till stor del av kollagen, vars fibrer ger huden stadga och elasticitet. Dessutom lagrar kollagenfibrer stora mängder vatten och är därför avgörande för hudens volym. Kroppens naturliga kollagenproduktion börjar att avta i 25-årsåldern.

Resultatet är att din hud gradvis blir tunnare och förlorar sin elasticitet. De första rynkorna börjar synas. Studier har visat att PRP-metoden aktiverar nedbrytning av solskadade komponenter och stimulerar produktionen av kollagen och hyaluronsyra naturligt i kroppen. Resultatet är ökad elasticitet i huden och större hudvolym.

Många exempel från vår mottagning visar att individuellt anpassad cellterapi kan ge goda resultat vid individuella skillnader i hudåldrande.

PRP mot ärftlig hårförlust

Ärftlig hårförlust (androgen alopeci, AGA) leder till hårförlust i vissa
områden på huvudet hos ungefär 80% av alla män och ungefär 50%
av alla kvinnor.

Hos män uppträder AGA ofta tidigt, särskilt längs
med hårfästet och kring hjässan. Kvinnor drabbas vanligtvis efter
menopausen och AGA uppträder då längs mittbenan.

De koncentrerade tillväxtfaktorerna i PRP gör det möjligt att stimulera
folliklarnas tillväxtfas igen. Studier har visat att PRP-behandlingen kan
leda till en betydande ökning i hårtäthet och hårstrånas diameter.