Kombinationsbehandlingar by EHLC

Estetiskt Hudläkarcentrum är en specialistklinik inom estetisk dermatologi, vilket omfattar alla former av estetiska behandlingar och ingrepp som rör huden. Med vår mångåriga kliniska expertis kan vi göra ordentliga helhetsbedömningar– och skapa en behandlingsplan utifrån just dina förutsättningar och förväntningar. Vi kan skapa personliga kombinationer som bygger på dina behov. Oavsett om du behöver behandling med laser, injektioner, peeling, mikronålar eller estetisk kirurgi. Allt för att du ska kunna få en så personlig och heltäckande behandling som möjligt. Här är några exempel på kombinationsbehandlingar:

Att komma tillrätta med rynkor och överskottshud vid ögonen kräver inte nödvändigtvis kirurgiska ingrepp. Med till exempel en laser- eller radiofrekvensbehandling kan vi skapa ett ”lyft” och strama upp huden runt ögat, vilket ofta räcker för att reducera eller helt eliminera ett tungt intryck av hängande ögonlock. Exakt hur många behandlingar som behövs beror på dina förutsättningar och vilket resultat du vill se, men en vanlig rekommendation är tre behandlingar med tre veckors mellanrum. Behandlingen gör vi under lokalbedövning, genom injektion eller en enkel bedövningssalva. Efter behandling kan huden ofta bli lite röd och svullen i ett par dagar.

Om man vill öka effekten ytterligare kan vi enkelt också kombinera behandlingen med botolinumtoxin, som hjälper mot spänningsrelaterade rynkor, eller en filler med hyaluronsyra, för att ge ögonbrynet ett tydligare lyft. Så kan du få ett piggare uttryck – helt utan kirurgi.

Det finns flera skäl till att vi får rynkor och veck. En vanlig orsak är att huden blir slappare och mindre elastisk när vi åldras, men rynkor beror också på vår mimik. Varje gång vi pratar eller visar ansiktsuttryck så använder vi våra ansiktsmuskler, vilket skapar tillfälliga rynkor och linjer i ansiktet. Men efter ett tag stannar de muskelrelaterade rynkorna ofta där, hos vissa stannar de lättare än hos andra.

Ett vanligt ställe för de första rynkorna att visa sig är pannan – den består av en enda stor platt muskel som ständigt arbetar och drar ihop sig då vi pratar, lyfter ögonbrynen eller ser arga ut.

Muskelrelaterade rynkor behandlar man ofta med botulinumtoxin (exempelvis Botox), som inte fyller ut men hjälper muskler att slappna av. I pannan kan man dock med åren behöva behålla hela muskelaktiviteten för att kunna dra upp ögonbryn och ögonlock. Då kan en filler fungera bättre än ettmuskelavslappnande preparat. Vi kan också kombinera med olika former av peeling och/eller ljusbehandling med IPL – dels för att ytterligare kunna reducera rynkorna, dels för att förbättra hudens kvalitet och ge den ny lyster.

Tinningarna är en ofta bortglömd del av ansiktet. När vi blir äldre åldras inte bara huden, även fettet under huden tynar sakta men säkert bort. På läkarspråk säger man att den underliggande fettväven atrofieras. Hos vissa blir fettatrofin i tinningarna mer uttalad och en del besväras mer än andra av att huden sjunker undan, tycker att de ser äldre eller bistrare ut än de i egentligen är. Med en snabb och smärtfri behandling kan vi successivt bygga upp tinningarnas förlorade volym igen. Behandlingen tar inte ens en halvtimme och du ser resultat direkt. Direkt efter behandlingen kan du bli lite svullen i området, men det lägger sig snart. Efter två veckor gör vi en kontroll av resultatet och kan då eventuellt bygga på lite till, om det skulle behövas för att uppnå ett perfekt resultat.

På samma sätt som fettväven försvinner eller atrofieras bryts även skelettet i ansiktet ner när vi blir äldre, vilket leder till att huden får allt mindre att ”hänga upp sig på”. En del besväras av att huden sjunker undan, tycker att de ser äldre eller bistrare ut än de i egentligen är. Idag kan vi återskapa den tappade volymen med hjälp av fillers och/eller fettransplantation. En fettransplantation är ett mindre kirurgiskt ingrepp, då vi först suger ut fett från en del av kroppen (ofta lår, mage eller insida knän) för att sedan injicera det egna fettet i det aktuella området.

Du som funderar över att återskapa det du tappat med åren bör veta att det vid en sådan behandling är extremt viktigt att bearbeta exakt rätt punkter i ansiktet för att kunna återskapa den mer ungdomliga fylligheten utan att det ser ”uppblåst” ut. Hos oss arbetar enbart legitimerade och auktoriserade behandlare, så du kan känna dig trygg med att vi har full koll på såväl människans anatomi som hur olika preparat bör användas.

Det finns ett flertal olika material att behandla med när man vill bygga upp förlorad volym med hjälp av injektioner, olika egenskaper löser olika problem. Preparaten kan skilja sig från varandra i allt från tjocklek och lyftkapacitet till förmågan att återfukta och hur länge de håller formen innan kroppen hunnit bryta ner dem. Vi arbetar endast med väl dokumenterade fillers från kända bolag. Gemensamt för alla de fillers vi använder är att de är baserade på ämnen som förekommer naturligt i kroppen –två exempel är hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit. De är tillverkade på syntetisk väg men bygger på substanser som kroppen själv kan bryta ner. Ämnena kan till exempel verka genom att binda vätska och/eller stimulera kroppens egen kollagenproduktion.

Exempel på varumärken vi arbetar med:

  • Allergan
  • Belotero
  • Galderma
  • Juvéderm
  • Merz
  • Radiesse
  • Restylane

Genom att kombinera två olika typer av laserljus kan vi erbjuda en snabb och smärtfri icke-kirurgisk ljusbehandling för hudföryngring, som varken kräver bedövning eller narkos. Perfekt för dig som digsom vill få ett tydligt ansiktslyft, men som vill avstå kirurgiska ingrepp och slippa konvalescens. Med vårt 4D-lyft får du ett yngre och naturligt utseende – utan operation eller ärrbildning. Behandlingen sker i fyra steg med två olika sorters lasrar (Er:Yag och Nd:Yag), för att nå effekt på såväl djup som yta. Behandlingen stimulerar hudens egen produktion av såväl kollagen som elastin och ger ett synbart lyft och uppfräschning av huden. För den som har mycket överskottshud kan dock ett kirurgiskt ansiktslyft fungera bättre än laserlyftet.

Vi erbjuder också vårt eget icke-kirurgiska och mjuka ansiktslyft, EHLC-lyftet, som bygger på en kombination av olika fillers och toxin baserat på dina förutsättningar och önskemål. Behandlingen inleds med att din läkare gör en noggrann analys av ditt ansikte, för att kunna bestämma exakt vilka typer av material som passar dina förutsättningar bäst. Utifrån behoven utvecklar vi en personlig kombination av material som gör det möjligt att skapa ett synbart lyft av huden i ditt ansikte. Oavsett om det handlar om skarpare käklinje, höjda ögonbryn, färre synliga rynkor, bättre fyllda tinningar ochandra ”håligheter”i exempelvis mellanansiktet eller pannan. Eller allt i kombination. Med behandlingen kan vi återskapa ett mer ungdomligt utseende helt anpassat efter dig och dina egenskaper, vilket är avgörande för ett naturligt snyggt resultat.