Fotona4D – ansiktslyft utan kirurgi

Fotona4D är en säker och smärtfri icke-kirurgisk ljusbehandling för hudföryngring, som varken kräver bedövning eller narkos. Perfekt för dig som vill få ett tydligt ansiktslyft, men vill avstå kirurgiska ingrepp och slippa konvalescens. Med Fotona4D får du ett yngre och naturligt utseende – utan operation, smärta eller ärrbildning.

Bygger helhet, inifrån och ut

Starka resultat kräver stabil grund. Därför bygger Fotona4D på flera delar, som alla samverkar för att bekämpa ansiktets åldrande. Behandlingen sker i fyra steg med två olika sorters lasrar (Nd-Yag och Er-Yag), för att nå effekt på såväl djup som yta. Fokus ligger på ansiktsvecken som går från näsvinge till mungipa och därifrån vidare till hakan. Man talar om de nasolabiala (övre) och melomentala (nedre) vecken.

Fotona4D stimulerar bland annat produktionen av kollagen i hudens olika bindvävnadslager samtidigt som den stramar upp och förbättrar hudens struktur, ton och lyster. Oavsett hudfärg, hudtyp eller kön. Behandlingen bidrar också till att jämna ut pigment, reparera gamla solskador och minimera brustna blodkärl. Dessutom kan den bidra till att behandla andra hudsymtom, som rosacea och acne.

Steg 1: SmoothLiftin

Vi börjar inifrån med en ljusbehandling av kinderna på munnens insida. Den kontrollerade uppvärmningen av slemhinnorna stimulerar kroppens nybildning av kollagen, vilket förbättrar vävnadens täthet och elasticitet. Genom att återställa hudens volym hjälper behandlingen till att strama upp ansiktsvecken som går från näsvinge till mungipa (nasolabiala vecket) och därifrån vidare till hakan (melomentala vecket).

Steg 2: FRAC3

I det andra steget förflyttar vi oss från kroppens insida till utsidan. Genom att pulsera koncentrerat ljus enligt en specifikt fragmenterad struktur kan vi påverka huden på olika djup – och på så sätt komplettera och bygga vidare på de stabiliserande effekterna av steg ett. Behandlingen bidrar till att återskapa hudens mer ungdomliga struktur, med mer spänst och bättre täthet. Den minskar också mängden pigmenteringar i huden.

Steg 3 – PIANO

I tredje steget övergår vi från de mycket korta fragmenterade ljuspulserna till extremt långa pulser, för att på ett kontrollerat sätt värma upp de mellersta hudlagren till cirka 42 °C, vilket ger en tydlig uppstramning av huden. Det uppstår en synergieffekt i kombinationen korta och långa pulser som förstärker åtstramningseffekten. När den sekundlånga laserpulsen värmer upp vävnaderna fortsätter den också att ytterligare stimulera kroppens nybildning av kollagen och öka elasticiteten på djupet.

Steg 4: SupErficial

I behandlingens fjärde och avslutande del har turen kommit till själva hudytan. Med en lätt och sval laserpeeling mjukar vi upp huden, slätar ut ojämnheter och ger den vacker lyster.

Glöm operation. Glöm narkos och bedövningar. Glöm smärta. Glöm sjukskrivning. Glöm blåmärken. Glöm stygn och ärrbildningar.

Kollagen är en grupp proteiner som finns naturligt i kroppen, de utgör så mycket som en tredjedel av kroppens proteiner. Kollagen är nödvändigt för att huden, musklerna och våra leder ska må bra. Tyvärr börjar kroppens naturliga kollagenproduktion minska rätt tidigt i livet, ofta redan i tjugoårsåldern, vilket i förlängningen leder till ålderstecken som stelhet och rynkor.

En behandling med Fotona4D är alltså både snabb och smärtfri, du kan göra den under lunchrasten. En vanlig behandling tar normalt en timme. Om du väljer att utöka behandlingen med halslyft eller föryngring av panna, bryn och ögon blir behandlingstiden lite längre, cirka 90 minuter. Huden kan kännas varm och visa rodnad i några dagar efter behandling, men rodnaden lägger sig allt eftersom, och det brukar gå bra att lägga makeup direkt efter.

Även om de flesta upplever förbättring redan efter sin första behandling bör du för bästa resultat planera för en kur med fyra behandlingar, där varje behandling sker med cirka en månads mellanrum.

Sen är det med Fotona4D som med alla sorters ansiktslyftningar: Eftersom kroppens förmåga till nybildning av proteintyper som kollagen och elastin minskar ju äldre man blir, så håller den tyvärr inte för alltid. Men du kan underhålla effekten med en mindre behandling en eller ett par gånger om året.

Om du har mycket överskottshud kan ett kirurgiskt ansiktslyft fungera bättre än Fotona4D.

En av fördelarna med Fotona4D är att behandlingen är varsam och inte innehåller några risker till förvrängning av ansiktet. Det gör också resultatet av en Fotona4D-behandling mer naturligt än resultatet av en kirurgisk ansiktslyftning, som ju innebär att man sträcker ut ansiktsdragen. Målet är att återställa huden till dess normala, men mer ungdomliga konturer.

När det gäller högteknologisk medicinsk utrustning samarbetar Estetiskt Hudläkarcentrum enbart med etablerade och kända företag som Scanex Medical Systems och Derma Promedical. De tekniska lösningar vi använder är alltid kliniskt testade och väl beprövade – som laser- och IPL-system från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Du kan läsa mer om dem och deras produkter på www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home.

Fotona, som grundades redan 1964, är ett av världens ledande företag inom medicinsk laser och optik. Deras innovativa och prisbelönta lasersystem används inom allt från estetik och dermatologi (läran om huden och dess sjukdomar) till odontologi (läran om tänder och dess sjukdomar), kirurgi och gynekologi.

Före och efter