Ansiktskonturering – formar ansiktet utan kirurgi

Med vår medicinska bakgrund och långa erfarenhet av injektionsbehandlingar kan vi idag ge ditt ansikte nya former. Vi kan korrigera och justera valda delar av ansiktet för att uppnå en symmetri som tidigare inte funnits eller återskapa det som en gång fanns.

När vi blir äldre åldras nämligen inte bara huden, även fettet under huden tynar sakta men säkert bort. På läkarspråk säger man att den underliggande fettväven atrofieras. På samma sätt bryts även skelettet i ansiktet ner, vilket leder till att huden får allt mindre att ”hänga upp sig på”.

Med hjälp av fillers kan vi fylla ut linjer och veck, tillföra ny volym och skulptera fram de naturliga former du saknar. Kanske vill du ge näsan ett rakare intryck? Kanske upplever du att huden på kinderna, tinningarna, händerna eller runt ögonen sjunker undan allt mer? Kanske känner du dig sned eller asymmetrisk? Kanske tycker du att käkmusklerna blivit oproportionerligt stora? Nästan oavsett vilket så kan vi med dagens olika fillers på ett naturligt och tryggt sätt lika gärna återskapa förlorad volym i ansiktet som att justera och framhäva allt från hakpartier, näskonturer, kinder och käklinjer till örsnibbar, ögonbryn, gropar och veck. Du får snabbt en effekt som syns – utan kirurgiska ingrepp med jobbig konvalescens.

Olika material löser olika problem, vilken typ av filler och hur mycket vi använder beror därför på vad vi ska uppnå. När man arbetar med att bygga volym är det oerhört viktigt att anpassa behandlingen efter dina specifika förutsättningar, så att resultatet ser naturligt snyggt ut. Preparaten kan skilja sig från varandra i allt från tjocklek och lyftkapacitet till förmågan att återfukta och hur länge de håller formen innan kroppen hunnit bryta ner dem. Ibland kompletterar vi även med botulinumtoxin.

Gemensamt för alla de fillers vi använder är att de är baserade på ämnen som förekommer naturligt i kroppen –två exempel är hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit. De är tillverkade på syntetisk väg men bygger på substanser som kroppen själv kan bryta ner. Ämnena verkar genom att binda vätska och stimulera kroppens egen kollagenproduktion.

En fillerbehandling är inte permanent, utan behöver upprepas regelbundet om man vill behålla resultatet. Hur länge behandlingen håller beror på vad som behandlats och vilken filler som använts, det kan handla om allt mellan tre månader och upp till så mycket som två år.

Vilken eller vilka behandlingar som passar dig bäst kommer vi fram till gemensamt. På Estetiskt Hudläkarcentrum börjar vi alltid med en konsultation, innan vi lägger upp en behandlingsplan. Under konsultationen går vi igenom dina önskemål, behov och förutsättningar. Vi studerar ditt ansikte tillsammans utifrån foto och spegelbild.

Att utifrån dina förutsättningar säkerställa mest effektiva och bästa behandling är en av flera viktiga anledningar att alltid vända sig till legitimerade och väl auktoriserade behandlare. Det är väsentligt att initialt göra en analys av ditt ansikte för att kunna göra en avancerad form av ansiktskonturering utifrån dina behov. Hos oss är det endast läkare som utför dessa behandlingar.