Acneärr och andra ärrbildningar

Att leva med svår acne kan vara mycket påfrestande. Många upplever även de ärr som ofta uppstår efter acnen, eller till exempel vattkoppor, som en ful och besvärlig påminnelse om det som varit. Det är dessutom ärr som ofta är svåra att dölja. Det är därför inte konstigt att många människor mycket gärna vill bli av med sina ärr.

Det kan vara svårt att komma tillrätta med och helt ta bort ärrbildningar, men idag finns flera behandlingar som effektivt hjälper oss att minska besvären. Vilken typ av behandling som kan fungera bäst på dig beror på vilken typ av ärr du har. Ibland behöver vi kombinera olika behandlingar, arbeta mer eller mindre djupgående, för att nå bästa resultat. Resultaten är (liksom ärrbildningarna) individuella, men med dagens behandlingar kan vi uppnå stora förändringar. Ibland lyckas vi till och med att få bort dem helt.

Olika behandlingsvägar att gå

Eftersom ärr uppstår av olika orsaker, sitter på olika ställen, ser olika ut och har olika djup – så fungerar också olika behandlingar olika bra. Ibland behöver man fylla ut, andra gånger är det bättre att slipa, medan vissa mår bäst av att bara ge kroppens egen hudproduktion en vitaliserande kick och nya fräscha förutsättningar. Oavsett om dina ärr har form av knölar, rodnader, små gropar, stora flacka fördjupningar eller djupa spetsar har vi behandlingar som kan göra stor skillnad.

Några exempel på behandlingar mot ärrbildningar är olika former av ljusbehandlingar, peelingar och behandling med mikronålar och radiofrekvensbehandling. Vilken eller vilka som passar dig bäst beror på hur dina problem ser ut och vilka resultat du vill uppnå. Ibland är som sagt en kombination av behandlingar det som ger bäst resultat. Här kan du läsa mer om några vägar att gå för dig som vill behandla ärr:

Individuell konsultation för bästa resultat

Vilken eller vilka behandlingar som passar dig bäst kommer vi fram till gemensamt. På Estetiskt Hudläkarcentrum börjar vi alltid med en konsultation, innan vi lägger upp en behandlingsplan. Under konsultationen går vi igenom dina önskemål, behov och förutsättningar. Ibland blir det både besök hos läkare, sköterska och hudterapeut.

Att utifrån förutsättningarna säkerställa mest effektiva och bästa behandling är en av flera viktiga anledningar att alltid vända sig till legitimerade och väl auktoriserade behandlare. Här arbetar hudterapeuter och läkare sida vid sida, vilket gör kontakten mellan oss mycket enkel och effektiv.